divider

Друга манифестација „Дани патријарха Павла“ Друга резбарска колонија „Крст патријарха Павла“

Друга  манифестација „Дани патријарха Павла“ Друга резбарска колонија „Крст патријарха Павла“

Овчар Бања, манастир Благовештење, 27. септембар 2017. године у 10.00 часова

На дан Воздвижења Часног Крста (Крстовдан), 27. септембра 2017. године у 10.00 часова, после Свете Литургије, у трпезарији манастира Благовештење, на свечаности затварања друге резбарске колоније „Крст патријарха Павла“ окупили су се верници, представници града Чачка, ЈУ ТОЧ, јавних установа и установа културе, Организациони одбор, жири и оснивач манифестације и старешина колоније.

 

Скупу се, пригодном беседом, обратио Драго Милошевић. Он је саопштио радосну вест да је Свети Архијерејски Синод СПЦ дао благослов да се у називу манифестације може користити име патријарха Павла. У име покровитеља, скупу се обратио помоћник градоначелника Чачка Владан Милић.

 

На другој колонији су учествовали Заран Копривица из Лучана, Стојан Топаловић из Лучана, Славиша Шибинац из Чачка и Слободан Копривица из Лучана. За најбоље изрезбарени крст је проглашен рад Зорана Копривице који је добио награду. Учесници колоније су добили захвалнице. Скуп је увеличало појање чланова хора при Вазнесењској цркви из Чачка. Детаљније прочитајте овде...